Navigáció
Rengeteg elismerés, gratuláció és vastaps. A Kecskeméti Gábor Kulturális Központban 2015. június 26-án megtartott jubileumi gálaműsor és táncház kapcsán a 10 éves Belencéres Néptáncegyüttes kiegészülve a békési Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel, fergetegeset alakított. Köszöntő beszédet Izsó Gábor, Békés város polgármestere mondott, kísért a szarvasi Rezesbanda és a Suttyomba Zenekar. A színpadon kicsik és nagyok, valamennyi táncos bemutatkozott, láthattunk koreográfiákat a kezdetekből és napjainkból is. Vendégszerepelt az egykori művészeti vezetők közül Gózonné Majorosi Tímea és Farkas Tamás is, valamint az egykori, ma már nem vagy más együttesekben táncoló fiatalok is.
Az est létrehozását a művészeti vezetőknek: Mahovics Tamásnak és feleségének, Mahovicsné Ladányi Anitának és a tánckarvezetőknek: Csipei Juditnak és Okányi Mihálynak köszönhettük.
A 10 éves jubileum alkalmából oklevélben részesültek azok a táncosok, akik az alapítás óta megszakítás nélkül az együttes aktív táncosai: Csapó Magdolna, Vida Krisztina, Földesi Márton, Okányi Mihály, Toldi Zoltán, és azok a táncosok is, akik az alapítás évében már valamelyik utánpótlás csoportban táncoltak és azóta is aktív tagjai az együttesnek: Balogh Anikó, Fábián Laura, Varjú Dóra,  Buzder Csaba, Hegyesi Michel, Pankotai István, Simon Zoltán. Az előadás zárásaként támogatók, partnerszervezetek, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének képviselője, a környező települések táncegyütteseinek vezetői, a Suttyomba Zenekar, Fejes Antal a Békés-tarhosi Zenei Napok egykori művészeti vezetője, maguk a táncosok és magánszemélyek is köszöntötték az együttest, köztük Kubilay Karahan, a Folk Dance – Nemzetközi Néptáncszervező Egyesület igazgatója Isztambulból, akinek a jóvoltából tavaly a táncosok Törökországban egy néptánc fesztiválon vendégszerepelhettek. A táncosok nagy megtiszteltetésnek érezték, hogy zárszót a Belencéres Néptáncegyüttes megalapítója, Sztankó Károly mondott.