Navigáció

Az idei BÉTAZEN egyik kiemelt fellépője a Nyáresti Kamaravarázs lesz 2015. július 1-én (szerda) 19 órától a kulturális központban. A három tagból álló, szegedi illetőségű formációt Dr. Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész alkotja. Az együttes mostani szereplése kapcsán Vizsolyi Líviát kérdeztük.

Kérem, mutassa be a békési közönség számára a Nyáresti Kamaravarázst! 
A várható július 1-i hangversenyünk a Nyáresti Kamaravarázs címet viseli. Kamarazene, hiszen egy trió muzsikál érdekes összeállításban: egy billentyűs és két fafúvós együtt. Varázs, hiszen minden zene varázslat, s bízunk abban, hogy az est folyamán sikerül a közönséget a mi zenei világunkba varázsolni és persze elbűvölni.

 
Mióta zenélnek együtt, hogyan jött az ötlet a közös produkcióhoz?
Sok éve tart a mi együttműködésünk. Mindhárman tanítunk a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, és ha volt szólóestünk, mindig hívtuk egymást egy-egy zenedarab erejéig, közreműködőként. Pár éve – már talán négy is van –, hogy önálló trió műsorokkal jelentkeztünk. Nagyon szeretünk egymással koncertezni, és barátság alakult ki közöttünk.
 
További közös nevezőt jelent Szeged városa. Hogyan lehetne jellemezni azt a zeneművészeti-szellemi közeget, amely körülveszi Önöket Dél-Magyarország vonzáskörzetében?
A szellemi közeg adott, hiszen az egyetem ontja a közönséget, diákjaink érdeklődnek és fogékonyak, saját törzsközönségünk alakult már, ezt büszkén jelenthetem.
 
Milyen személyes vonatkozások lelhetőek fel karrierjében a BÉTAZEN-t illetően?
Békés megyében sok ifjúsági koncerten játszottam már a békéscsabai zenekarral, sőt, volt növendékemmel, Horváth Barbarával közös fellépéseink is voltak a megyében.
 
Milyen várakozásokkal tekint mostani koncertjük elé, melynek zenei palettája döntően klasszikusokból áll össze?
Remélem, mostani koncertünk és bemutatkozásunk egy folyamat kezdete, és bízom benne, hogy hívnak majd minket máskor is az Önök rangos zenei rendezvényeire.
 
Köszönöm az interjút!