Navigáció
Színvonalas koncertben lehetett részük a Nemzetközi Vonószenekari Tábor 2015. július 4-i zárókoncertjére látogató zenekedvelőknek. Az est első felében szólisták és kisebb kamara csoportok mutatták meg a tudásukat, felcsendült többek között Farkas Ferenc, Bartók Béla, Handle remekműve is. A szünet után Werner Gábor karmester által vezényelt, a tábor növendékeiből összeállt zenekar kápráztatta el a Békési Galéria közönségét, amit vastapssal háláltak meg.
A 7 nap során a különböző technikák, zeneművek elsajátítása, finomítása volt a fő cél. A tanulás mellett a szabad időt is kellemesen töltötték a tanárok és a fiatalok egyaránt. A békési tábor egyik különlegessége, hogy hagyományai szerint remekül ötvözi a komoly szakmai munkát a jókedvvel, színvonalas kikapcsolódással, ami ebben az évben sem maradt el. A tábor művészeti és a hegedű kurzus vezetője S. Dobos Márta, a művészeti tudományok doktora, Artisjus-díjas hegedűművész, kurzusvezető, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense volt. A csellókurzus vezetője Pólus László, a Magyar Állami Operaház művésze, szólócsellistája volt. A Lausenne-ból érkező Előd Bernadett a színvonalas kamarazenekari produkciók létrejöttéért volt felelős.
A tábor ideje alatt a résztvevők folyamatosan járhatnak zongorás próbákra, ahol Nátor Éva és Rázga Áron zongorakísérők közreműködésével játszhatják el a már repertoáron lévő, vagy épp a kurzuson megtanult műveket. A zenekari munkát Werner Gábor, a Budapesti Dohnányi Szimfonikus Zenekar karmestere vette kézbe. A minél kifinomultabb technikáért, a jó hangulatért Bánfi Judit hegedűtanár és Sándor Ottó csellótanár voltak a felelősek.