Navigáció
 
Várossá nyilvánításunk 43. évfordulójának alkalmából, április 15-én a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban került sor Békés Város Képviselő-testületének ünnepi ülésére, ahol a „Civilek a Városért”, a „Békés Városért” kitüntetések valamint a „Békés Város Díszpolgára” és „Az Év Békési Sportolója” elismerő címek kerültek átadásra. 
A képviselőtestület döntése alapján “Civilek a Városért” kitüntetésben részesült az Esély Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület, az emlékplakettet Kocsorné Szabados Erika vette át. “Békés Városért” kitüntetést kapott: Ladányi Zoltán rendőr ezredes a Békési Rendőrkapitányság vezetője, továbbá Szatmári László egyéni vállalkozó.
“Békés Város Díszpolgára” címet idén Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere kapta.
“Az Év Békési Sportolója” elismerő címet átvehette: Laczó Dániel a Békési Kajak-Kenu Club kenusa, Fedor Bence a Békés-Drén KC kézilabdázója, valamint Fekécs Sámuel a TE Súlyemelő Szakosztály súlyemelője. 
Az est folyamán átadásra került a város kulcsa is az újonnan megválasztott Békés város diákpolgármesterének a Szegedi Kis István Református Gimnázium tanulójának, Kis Virágnak. Diák-alpolgármesternek Deák Zitát, a Tisza Kálmán Szakképző Iskola diákját választották.  A rendezvényen színpadra lépett Oláh Levente a békési Ki Mit Tud? tehetségkutató verseny II. helyezettje, a Belencéres Néptáncegyüttes Gyermekcsoportja és az Alapfokú Művészeti Iskola Fúvós Együttese is.
 
Gratulálunk!