Navigáció

MEGHÍVÓ A VÁROSI KULTURÁLIS ÉS KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSI FEJLESZTÉSEK ELŐKÉSZÍTÉSÉT ÉS MEGVALÓSÍTÁSÁT CÉLZÓ KÖZÖSSÉGI TERVEZÉSBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, mint kezdeményező szervzeet, tisztelettel meghívja a békési lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat, önkormányzati szervezeteket, intézményeket a Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (CLLD) megvalósítása érdekében létrejövő helyi akciócsoportok (HACS) megalakítására kiírt pályázati konstrukcióhoz kapcsolódó első, kötetlen egyeztetésre.

Időpont:     2016. május 20. (péntek), 14.00 óra

Helyszín:    Békési Városháza, Nagyterem

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy részvételi szándékát május 19-ig szíveskedjen a koszecz.sandor@bekesikultura.hu e-mailre jelezni.


A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írt ki a helyi kulturális és közösségi terek megújítására. A pályázati felhívás célja a kihasználatlan, leromlott állapotú városi közösségi és kulturális terek, épületek fizikai megújítása és tartalommal való megtöltése. E célt úgy kell megvalósítani, hogy az önkormányzat a fejlesztések előkészítésébe és megvalósításába – az ún. közösségi szinten irányított helyi fejlesztés révén – közvetlenül bevonja az érintett lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat.

MI AZ A KÖZÖSSÉGI SZINTEN IRÁNYÍTOTT VÁROSI HELYI FEJLESZTÉS?

A közösségi szinten irányított helyi fejlesztés célja, hogy adott területen, adott fejlesztésben érintett szereplők – helyi önkormányzat, intézmények, civil szervezetek, lakosok, vállalkozások – együtt gondolkodjanak azon, hogyan lehetne közösségi, kulturális tereiket leginkább a helyi közösség valós igényeinek megfelelően fejleszteni. Ez nem egy lakossági fórum: a közösségi szinten irányított helyi fejlesztés felkarolja az alulról jövő kezdeményezéseket, társadalmi párbeszédre épít és biztosítja a helyi szereplők részvételét a tervezésben, a döntéshozatalban, majd a tervezett kulturális, közösségi projektek megvalósítása és működtetése során is.

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI EBBEN?

Fontos az Ön részvétele is, hiszen

  • Elmondhatja véleményét, beleszólhat a város, városrész sorsának alakulásába, igényei megjelenhetnek a fejlesztésekben!
  • Megismerheti mások véleményét, elképzeléseit is adott közösségi, kulturális tér megújításáról, hasznosítási lehetőségeiről.
  • Számos új ismerettel, információval gazdagodhat.
  • Közösségi élményben lehet része, új kapcsolatokra tehet szert.