Navigáció

Szombaton (2016.05.21-én) zajlott az Európa és Országos Giri- sport Bajnokság a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, így a verseny idejére Balogh Mihály és számos versenyző választotta szállásának a Dánfoki Üdülőközpontot.  Balogh Mihály elmondása szerint egyre nagyobb teret hódít hazánkban a komoly erőnlétet igénylő sportág.

Legfőbb célja, hogy felismerjék az emberek a sport által a közösségteremtő oldalukat, legyőzzék az önbizalomhiányt, és minél több versenyen mérettessék meg magukat. A sportág lényege, hogy 8-40 kilogrammos gömbsúlyzót kell megadott idő alatt minél többször szabályosan a sportolónak a feje fölé emelnie.

A versenyeken nemek és súlycsoportok szerint mérik össze a sportolókat. Akárcsak a súlyemelésben, itt is vannak különféle fogásnemek, és általánosságban megemlíthető, hogy a sportszer egyszerűsége ellenére meglepően sokféle mozgássort lehet elvégezni a girivel. Használható erősítésre, a kondíció javítására is.

Ha szeretnéd kipróbálni, akkor látogass el minden hétfőn, kedden és csütörtökön a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Köupontba 17:00-tól.