Navigáció
 
Csütörtök este zsúfolásig megtelt a kápolnaterem, ahol lányok és asszonyok izgatottan várták a Mamagésát. A hölgyek között azért megbújt egy-két bátor férfi is, akik kíváncsiak voltak a titokra, hogy miért sárkányosodnak el a nők és mi a teendő ha pont a közvetlen környezetünkben él egy… 
Spitzer Gyöngyi, azaz Soma Mamagésa több, mint 10 éve járja az országot spirituális – pszichológiai – önismereti – ébresztgető show-ival, ám Békésre most érkezett először. A művésznő előadása az elejétől a végéig magával ragadott mindenkit. Szó esett a férfi-női kapcsolatokról, az elférfiasodott világról, a jin jang szimbólumokról, a családfa állításról és a nők múltbéli és jelenlegi szerepéről is. Természetesen azt is megtudtuk, hogy miért válunk sárkánnyá és mit kell tennünk, hogy megelőzzük, és mit tudunk kezdeni a már elsárkányosodott ismerőseinkkel…  A poénok mögé rejtett csupasz őszinteség sokszor célba talált… Nevetés, hosszas kuncogás és fejbólogatás követte a mindvégig szeretetteljes és szórakoztató előadást. 
Az est Soma Mamagésa meglepetés dalával zárult, improvizált énekét hosszas tapssal köszönték meg a résztvevők. Az aulában kígyózó sor várta a Művésznőt, hogy dedikáltassák megvásárolt könyveit és nem maradt el a közös fotózkodás sem.