Navigáció
 
A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolában is elérkeztek a TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0055-ös pályázati projekt 5. fenntartási évének záró foglalkozásaihoz, melyben tavaszi félév lévén, ismét délutánonként „A magyar nyelv hete” témahéttel foglalkoztak 4 napon át, napi 3 órában.
A diákok mese-és versmondó versenyen illetve könyvtárhasználati vetélkedőn vettek részt az első két napon. Betekintést nyertek a korosztályuknak megfelelő irodalmi alkotásokba, megismerték a mesélési szokásokat és azok eredetét. A cél az volt, hogy a gyerekek szeressenek olvasni, értékeljék a versek, mesék sokszínűségét. A könyvtárhasználati vetélkedő alkalmával kitapasztalhatták hogyan tudnak a legegyszerűbben tájékozódni a könyvek világában, hiszen a digitalizált és virtuális kultúra mellett fontos a kézzel fogható tudástárak helyes használata is. 
A témahét második felében nyelvi vetélkedőn ismerkedtek nyelvünk szépségeivel és persze a szépségek mellett az árnyoldallal is, vagyis társadalmunk nyelvpusztító hatásaival. Végezetül író-olvasó találkozó keretében egy kortárs alkotóval saját élményeiket is megoszthatták.
 

Támogató: