Navigáció
 
Békés Város Önkormányzata a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központtal együttműködve nyílt pályázatot hirdet olyan színdarab megírására, melynek elsődleges szempontja, hogy az előadás díszleteként a kulturális központ aulájának belső építészeti kialakítását használja, a színdarabba az előadás helyszíneként beépíti az erkélyt, oszlopokat, beugrókat stb. 
 
Pályázók köre és életkora: nincs megkötés
 
Darabra vonatkozó pályázati kiírás: műfaji megkötés nincsen, a darab legalább egy felvonásból kell, hogy álljon és új színdarab megírására vonatkozik. A pályázaton már létező, máshol bemutatott színdarabbal nem lehet pályázni.
 
A beérkezett alkotások közül a szakmai zsűri a legjobbat választja ki és díjazza, mely színészek által bemutatásra is kerül a XLI. Békés – tarhosi Zenei Napok idején 2017.06.16. – 07.02. között.
 
2017-ben Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójára emlékezünk, mely hangsúlyosan fog a zenei napok rendezvényszerkezetében is megjelenni, így előnyben részesülnek azok az darabok, melyek valamilyen formában kapcsolódnak az emlékévhez.
 
Díjazás: az első helyezett 200.000 Ft értékű pénzjutalomban és oklevélben, a további pályázók emléklapban és emlékplakettben részesülnek.
 
Pályázati határidő: 2017.02.28.
 
Pályázatok beadásának helye és módja:
– Személyesen munkanapokon 8-20 óráig a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központban (5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
– Elektronikus úton a bekesikultura@bekesikultura.hu e-mail címre.
 
A pályázaton minden esetben kérjük feltüntetni:
– a pályázó nevét
– elérhetőségét (min. e-mail, telefon)
– életkorát
– néhány mondatos bemutatkozását
 
Azon alkotások, melyek írója és annak elérhetősége nem egyértelmű, nem kerülhetnek zsűrizésre.
 
Az előadás helyszínéül szolgáló aulát bárki megtekintheti a kulturális központ nyitvatartási idejében.
 
Bővebb információ:
Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ
5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.
Túri Andrea igazgatóhelyettes: 0620/400-23-39 vagy 0666/411-142
bekesikultura@bekesikultura.hu