Navigáció
 
A gyulai Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottaiból álló Cella Hecc társulat, 2016. november 10-én délután zsúfolásig telt nézőtér előtt lépett fel a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színháztermében.
A „Kukás Guru” című bohózatot mutatták be, amely nagy népszerűségnek örvendett. A darab történetéből kiderült, hogy a sors szövevényes szálait megkavarhatja akár egy felcserélt távirat is és ennek következtében, hogyan lesz egy egyszerű Kukalakóból nagy bölcs életvezetési Guru. A Pocsaji Ildikó által színpadra állított előadást egyaránt élvezték a fiatalok és a felnőttek. Az előadás végén Izsó Gábor polgármester úr egy rövid beszédet mondott, majd őt követte Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes parancsnok, aki a jövőt előrevetítve tájékoztatta a jelen lévőket, hogy mit is jelent pontosan a büntetés-végrehajtás és mi vár Békés lakosságára, amikor a közeljövőben megépül a helyi Büntetés-végrehajtási Intézet. Beszédében megnyugtatott mindenkit, hogy a város élete ugyanolyan zavartalanul és biztonságban fog folytatódni, mint ahogyan eddig is.
Különleges és példaértékű előadást láthattunk, mely üde színfoltja volt a napnak.  Reméljük, hogy a Cella Hecc Társulat elhozza majd városunkba is második darabjukat, amelyben fontos szerepet játszik a bűnmegelőzés.