Navigáció

Vége felé közeledik a 2016-os évünk, ideje picit lassítanunk, hiszen itt a várakozás és a készülődés időszaka. Advent első hétvégéjének péntekjén adventi koszorút készíthetünk a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, míg vasárnap délelőtt ünnepi műsorral várjuk az érdeklődőket, ahol nem marad el az adventi kirakodóvásár sem. 

Az előző évekhez hasonlóan városunk civil szervezetei és intézményei advent négy hétvégéjén különböző programokkal várják az érdeklődőket. 

E hétvégi programijaink: 
 

2016. november 25. 17:00 óra

Pénteken délután az ünnepi várakozás elengedhetetlen kelléke kerü a középpontba, hiszen adventi koszorú készítésre várunk kicsiket és nagyokat a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ aulájába (Békés, Jantyik M. u. 23-25.).  A foglalkozásvezető Illyés Ilona Mária vezetésével szebbnél-szebb és különlegesebbnél-különlegesebb koszorúkat készíthetnek a résztvevők saját ízlésüknek megfelelően. Az alapanyag díja: 1000 Ft/ koszorú. 
 
 

2016. november 27. 10:30 óra

Vasárnap délelőtt advent első vasárnapján Békés város főterére, a Széchenyi térre várunk minden kedves érdeklődőt. Koszecz Sándor, a Kecskeméti Gábor Kulturális központ igazgatójának köszöntője után Katona Gyula esperes-lelkipásztor olvas igét olvas és mond áldást. Ezt követően a téli ünnepkör népszokásait eleveníti fel a Belencéres Néptáncegyüttes gyermekcsoportja, felkészítők: Mahovicsné Ladányi Anita és Hankó Tamás. Őket követi a Békési Hagyományőrző Dalkör előadása, művészeti vezetőjük János Hajnalka.
 
Szeretetvendégség és adventi kirakodóvásár is lesz, ahol teával, kaláccsal, forralt borral, sajtokkal, kézműves díszekkel és még sok minden mással várunk mindenkit. 
 
Helyszín: Békés, Széchenyi tér (a bíróság épülete előtt)
 
A részvétel ingyenes.
 
Szervező: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
 
Az adventi programokról bővebben ide kattintva olvashat. 
 
Töltsük együtt advent első hétvégéjét!