Navigáció
 
Advent második péntekjén mécses tartót készíthettek mindazok, akik ellátogattak a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ aulájába. A karácsonyi ünnepekre és a második adventi hétvégére hangolódván, ünnepi muzsikaszót hallgatva számtalan szebbnél-szebb remekmű készült Balog Gáborné vezetésével. 
Advent második vasárnapján az idő már sokkal kegyesebb volt hozzánk, mint a múlthéten. A 10:30 perckor kezdődő Békési Advent programsorozat második alkalma a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület szervezésében valósult meg.  A program Durkó Albert a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió misszióvezetőjének köszöntőjével indult, melyet az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása koronázott meg. Durkó Albert ünnepi köszöntőjét Deákné Domonkos Julianna, a békési Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatója, a Nefelejcs Békési, Kulturális és Hagyományőrző Egyesületalapító tagjának a beszéde követte. Folytatásként a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulói mutatkoztak be Mikulás-váró műsorukkal. A szervezők meglepetéssel is készültek, hiszen ellátogatott hozzánk a Mikulás egyenesen Lappföldről, hogy megajándékozhassa a jelen lévő gyermekeket. A siker nem maradt el, minden csemete a Mikulással szeretett volna fotózkodni, a szülők pedig engedhettek a forralt bor csábításának, megkóstolhatták a szeretetvendégség finomságait majd közösen végigsétálhattak a kirakodóvásárban.
A következő kézműves foglalkozás 2016. december 9-én, pénteken 17:00-tól a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ tanfolyam termében lesz, ahol mézeskalácsot süthetnek az érdeklődők. A rendezvényre a belépés ingyenes.
Sok szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt december 11-én is a harmadik adventi vasárnapon, melyet a békési Piacfelügyelet és Békési Városvédő és Szépítő Egyesület szervez.
 
Találkozzunk vasárnap is!