Navigáció
 
Az idei évben 12. alkalommal adott otthont január első hétvégéjén a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ a B.Ú.É.K. BÉKÉS újévi hangversenynek. Ezt est házigazdái, mint minden évben idén is a kiemelt arany minősítéssel és Civilek Békés Városért díjjal kitüntetett Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar volt Bagoly László karnagy vezényletében.
17 óra előtt néhány perccel az utolsó simítások zajlottak, minden a helyére került és izgatottan várta mindenki a kezdést, ekkor nagy megtiszteltetés ért bennünket, hiszen az M1 intézményünkből,  jelentkezett be, hogy élő adásban tudósítson a már hagyománnyá vált BÚÉK BÉKÉS újévi hangversenyről.
A tévés szereplést követően Izsó Gábor, Békés város polgármeseterének megnyitója köszöntette az érdeklődőket, majd kezdetét vette az újévi koncert. Ebben az évben is színes produkciók kísérték a fúvószenekar műsorát. Fellépő vendégeink között köszönthettük Litauszki Enikőt és Balog Richárdot, akiktől először az újévi hangverseny nyitótáncát láthattuk, majd charleston mutattak be.  Enikő a Békéscsabai Jókai Színház színházi táncosa, Richárd pedig jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatója.
Az est vendége volt Steinkohl Erika színművésznő is, aki  a Halleluja című dalt énekelte a közönségnek, énekét hosszas tapssal köszönték meg a nézők. Szinte már hagyománnyá válik, hogy a Rábai Szilvia vezette békéscsabai Grácia Mazsorett csoport évről-évre egyre színvonalasabbá teszi az újévi hangversenyt, ezen az estén 3 műsorszámban működtek közre. A tavalyi B.Ú.É.K. BÉKÉS koncerten mutatkozott be városunkban először a debreceni kötődésű Mustang Country Club, melynek vezetője Kiss Sándor. A táncoslábú csoport idén is örömmel fogadta a meghívást az újévi hangversenyre. 
Az idei év durranása a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai közül fellépő szólisták voltak, név szerint: Oláh Kristóf szaxofonon, Rónai Gábor trombitán és Hegyi Norbert klarinéton játszottak.
Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármesterének pohárköszöntője után együtt koccintottak a vendégek, ezzel köszöntve az újévet. 
 
Minden kedves vendégünknek és közreműködőnek köszönjük, hogy idén részesei voltak a 12. B.Ú.É.K. BÉKÉS újévi hangversenynek. Találkozzunk jövőre is, immáron tizenharmadszor!