Navigáció
 
Már csak néhányat kell aludni és hamarosan újra forgataggá alakul intézményünk, hiszen jön a IV. Békési Farsangi Forgatag. 
 
A városi farsang délelőttjén és délutánján is programokkal várjuk az érdeklődőket a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. u. 23-25.). 2017. február 11-én szombaton. Délelőtt 10 órától szakmai napra hívjuk és várjuk mindazokat,  akik nyitottak az újdonságok iránt, akiknek fontosak helyi értékek megőrzése
 
A délutáni programok 14:00 órakor kezdődnek,  jelmezbe öltözünk mi is, a kulturális központ dolgozói. Lelkesen készítjük a kézműves kuckót, ahol majd álarcokat készíthetnek a gyermekek. Lassan, de biztosan a helyükre kerülnek a hangulatos, színes lampionok is az aulánkban. A gyerekek kedvence a trambulin is elfoglalja a helyét színháztermünkben, illetve a mozogni szerető apróságok kipróbálhatják majd a Varga Adrienn-féle gyermektornát és az x-boxot is.
 
Farsang alkalmából itt lesznek a városunk helyi termelői, mesteremberei, akiknek a termékeit nem csak megcsodálhatjuk és megkóstolhatjuk, de vásárlásra is lehetőség nyílik majd. A farsang jellegzetes édessége a fánk sem marad el, hiszen a Bio-konyha is itt lesz velünk. A Békés és Környéke Biokultúra Egyesület segítségével 16 órától intézményünk tankonyhájában az érdeklődők elsajátíthatjk a farsang nélkülözhetetlen édességének készítését és meg is kóstolhatják majd a kisült fánkokat. 
 
Az aulában színpadi műsorokkal várjuk kedves vendégeinket, a fellépők között köszönthetjük a kulturális központban működő kiscsoportjainkat, mint például a Zuumbasices lányokat, a Hagyományőrző Dalkört, az Energy Dance Cool csapatát is. Bemutatkozik majd a Békési Hastánc Csoport és fellép nálunk Lakatos Rudolf is, aki a 2016-ban megrendezésre kerülő I. KI MIT TUD tehetségkutató verseny győztese volt.

Rajz-, jelmez- és fánkversenyre is várjuk a jelentkezéseket, melyek nevezési feltételeiről bővebben ide kattintva olvashatnak. 

Az estet a Belencéres Néptáncegyüttes Farsangi Batyus Táncházával zárjuk, ahol először elégetjük majd a kiszebábot, majd táncra perdülünk, hogy elűzzük a telet. Az élőzenét a Suttyomba Zenekar szolgáltatja majd, így garantált lesz a jóhangulat.

A jelmezben érkező vendégeink fánkot és tombolát kapnak ajándékba! 

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES!
 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. Űzzük el együtt a telet!