Navigáció
 
Teljesen átváltozott a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ aulája a IV. Békési Farsangi Forgatag idején, 2017. február 11-én, melyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos eseménysorozat keretén belül rendeztünk. 
A programokat 14 órakor Izsó Gábor, Békés város polgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy örül annak, hogy a farsangi forgatag már-már hagyománnyá vált intézményünkben. A kulturális központ munkatársai is jelmezbe öltözve várták a vendégeket, aki szintén beöltözött az tombolaszelvényt és fánkot kapott ajándékba. A helyi termékek népszerűsítését célozva bemutatkoztak a békési és környékbeli termelők élelmiszereikkel és használati tárgyaikkal. A délután folyamán egészen este 18 óráig folyamatosan műsorral vártuk vendégeinket. A színpadon köszönthettük az Energy Dance Cool csapatát, a Békési Hagyományőrző Dalkört, Kálmán Enikőt, aki mesét mondott, Lakatos Rudolfot az I. Békési Ki-Mit-Tud? nyertesét, Rácz Renáta békési énekest, a Bridge zenekart, Balog Ádám didgeridoo bemutatóját, a békési hastáncosokat, és végül, de nem utolsó sorban a zumbás lányokat Kiss Viktória vezetésével.
Az idei farsang új programeleme a rajzpályázat volt, amelyre két kategóriában vártuk az alkotásokat. A versenyre több mint 80 darab rajz érkezett be óvodásoktól és kisiskolásoktól.
 
A rajzpályázat nyertesei az óvodások közül:
I. helyezett: Zolnai Fruzsina Amira a Bóbita óvodából
II. helyezett: Győri Jázmin Anna a Teleky úti óvodából
III. helyezett: Gergorics- Nagy Zita Nikolett szintén a Bóbita óvodából.
 
Az iskolás kategória legeredményesebb rajzosai:
I. helyezett: Fekete Boglárka a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulója,
II. helyezett: Földesi Róbert a Reményhír Intézmény 4.B osztályos tanulója
III. helyezett: Szabó Kinga a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolából
 
A gyermekek által nagyon várt jelmezverseny is sok izgalmas percet okozott. A legmunkásabb jelmez kategóriáját Petrovszki Lél nyerte, aki kombájnnak öltözött. A legötletesebb jelmez nyertese Szabó Petra pantomimes lett. A legviccesebb kategóriát Kurucz Péter Pál nyerte, aki egy áramütést szenvedett villanyszerelőnek öltözött. A tombolasorsolást követően a IV. Békési Farsangi Forgatagot kiszebáb égetéssel és batyus táncházzal zártuk, melyet Hankó Tamás néptáncpedagógus vezetett. Az élőzenéről a Suttyomba Zenekar gondoskodott, közreműködtek a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai. A rendezvényelemet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
 
Találkozzunk jövőre is!