Navigáció
 
Sokan voltunk. Köszönhető ez talán annak, hogy most már később sötétedik, melegebb az idő is, jobb a kedvünk, szívesebben mozdulunk ki otthonról, de inkább a társaság teszi.
 
Lényeg, ami lényeg, mindezek szerencsés együtt állása alatt vidám hangulatban, nagy létszámú érdeklődő részvételével zajlott 2017.04.08-án az Áprilisi Batyus Táncház a Belencéres Néptáncegyüttes próbatermében. A hajnalig tartó foglalkozást Mahovics Tamás néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere vezette, a talpalávalót most egy fiatal együttes, a Talléros Zenekar húzta. A gyermekek szinte fáradhatatlannak tűntek. A gyermekjátékok, mondókák egyszerűbb tánclépések mind nagyon pezsdítően hatottak rájuk. Szívesen táncolt együtt több, mint két órán keresztül kicsi és nagy. Ezt követően az ifjúsági és felnőtt férfi tánckar tagjai mutattak be szólótáncokat, ráhangolódva ezzel az est második felére, amikor már a legkisebbek elbúcsúztak a táncháztól és a felnőttek vették birtokukba a Petőfi u. 21. szám alatti épületet.
A táncrendben a gyermekjátékokat és táncokat moldvai, györgyfalvi, mezőségi táncok követték majd szabad rendelés alapján húzta a zenekar.
 
Köszönjük a támogatást a Nemzeti Kulturális Alapnak.
 
A következő ilyen jó hangulatú táncházat gyermeknapkor tartjuk. Légy Te is a vendégünk!