Navigáció
 
Szecsődi Ferenc Liszt-díjas, Érdemes művész varázslatos hegedűhangversenyét hallhatják azok a zenebarátok, akik június 20-án ellátogatnak Békésre, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központba
A 19.00 órakor kezdődő koncerten a művész úr legkedveltebb művei csendülnek majd fel. Az esten közreműködik Benedekfi István zongoraművész.
 
A közelgő esemény kapcsán Szecsődi Ferenc hegedűművésszel beszélgettünk:
 
Mikor került kapcsolatba a hegedűvel, mint hangszerrel és miért pont a hegedű?
8 éves koromban kezdtem hegedülni. Mindenképpen vonós hangszert ajánlottak nekem, de mivel sovány, csenevész kisfiú voltam, a cselló nem is kerülhetett szóba.
 
Ki a példaképe és kik hatottak zenei irányultságára?
Hubay Jenő a példaképem, aki a semmiből teremtette meg a világhírű magyar hegedűiskolát.
 
Azon kívül, hogy koncertezik, mivel foglalkozik a hétköznapokban?
Nem unatkozom … Immár 40. tanévemet fejezem be a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, mint tanszékvezető professzor és dékánhelyettes. Tagja vagyok a Magyar Művészeti Akadémiának, a Hubay Jenő Társaság, valamint a Magyar Hangszerész Szövetség elnökeként segítem az ifjú tehetséges muzsikusokat, hangszerkészítőket.
 
A június 20-i koncerten Benedekfi István zongoraművész lesz a közreműködő. Hogyan találtak egymásra és milyen szerepet tölt be az Ön munkásságában?
Benedekfi István kiváló zeneszerző-zongoraművész, akivel 10 éve koncertezek együtt. Habár fele annyi idős, mint én, de közös zenei nyelvet beszélünk és számtalan nagysikerű hangversenyt adtunk idehaza és külföldön.
 
Hubay Jenő munkássága sűrűn jelen van a koncertjein. Milyen darabokat adnak elő ezen a keddi napon?
Nem a legnépszerűbb, hanem a viszonylag ismeretlen műveit választottam erre a hangversenyre, biztosan tetszeni fog a közönségnek, mert gyönyörű, romantikus muzsika.
 
Köszönjük az interjút! 
 
A rendezvény időpontja: 2017. június 20. (kedd) 19 óra
Helyszíne: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
Belépődíj: 2000Ft/fő; Békés Kártyával: 1500 Ft/fő; Csoportos kedvezmény minimum 10 fő esetén: 1500Ft/fő 
Jegyek megvásárolhatók a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) a gyulai Tourinform Irodában (Gyula, Kossuth L. u. 7.), a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28.) vagy online, ide kattintva.
 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.