Navigáció
 
A Pankastic! üde színfoltként tűnt fel a magyar zenei palettán új stílussal, amelyet ők django-popnak neveztek el. 
A django-swing, más nevén gipsy-swing eredendően a belga származású Django Reinhardt nevét jegyzi, akinek sikerült az európai jazz egyik legkülönlegesebb, legkönnyebben befogadhatóbb és legtáncolhatóbb műfaját megteremtenie. A Pankastic tagjai újragondolván ezt a stílust, megfűszerezték a gipsy swinget magyar népzenei, valamint klasszikus zenei elemekkel.  A magyar identitást erősíti a zenekarban a cimbalom, amely 2016 júniusától már hungarikumnak számít. A koncerten elhangzanak saját dalaik, népdalfeldolgozásaik, és természetesen néhány eredeti Django Reinhardt szerzemény. A zenekar – az énekes Pálmai Panna révén – békési kötődésű. 
A világot bejárt Corpus Harsona Quartet 2001 óta fennálló Artisjus és Nemzetközi Rézfúvós Kamaraverseny különdíjas zenekar. Repertoárjukban klasszikus, romantikus, reneszánsz, barokk és modern darabok is szerepelnek. 
A két zenekar együtt egy teljesen új hangzást nyújt. Klasszikus zene, népzene, jazz, swing. Igazi fúzió, amely felejthetetlen élményt nyújtott már, és nyújt továbbra is a nagyérdeműnek. (Pálmai Panna írása a békési koncertről.)
 
A rendezvény időpontja: 2017. június 21. (szerda) 19 óra
Helyszíne: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
 
A belépés ingyenes!
(Támogató adományt tisztelettel elfogadunk.)
 
Társrendező és támogató: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Békési Szervezete

 
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.