Navigáció
 
Igen mozgalmasnak ígérkezik a XLI. BÉTAZEN második hétvégéjének programja, amikor is két találkozó, szombaton a XIV. Kórustalálkozó, vasárnap pedig az V. Fúvószenekari Találkozó kerül megrendezésre.
 
A kórustalálkozónak 2017. június 24-én 15:00 órától újra a békési református templom ad otthont.
Már a kezdetektől fogva a találkozó szakmai főszervezője: Sebestyénné Farkas Ilona karnagy (Mona néni), aki maga is az egykori tarhosi Énekiskola szellemében nevelkedett, Kodály személyes tanítványa volt.
Kórusával, a budapesti Hunyadi Véndiák Kórussal évről-évre aktív fellépői a rendezvénynek. Rajtuk kívül még három kórus előadásában gyönyörködhetnek a műfaj szerelmesei.
Két szintén Budapestről érkező kórus lép majd a dobogókra, a Borhy Csilla karnagy által dirigált Kispesti Vegyeskar – Gyöngyvirág és  a Pasaréti Palló Imre Énekkar Cseri Zsófia karnagy vezényletével.
Városunkat – Kocsorné Krizbai Anna karnagy irányításával – a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusa képviseli. 
Mint a XLI. BÉTAZEN programjának az egészét, a kórustalálkozót is meghatározza a Kodály-emlékév előtti tisztelgés.
 
Június 25-én (vasárnap) 18:00 órától a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Fúvószenekari Találkozó Gálaműsora.
Az est házigazdája a Bagoly László karnagy által irányított Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar. A találkozón vendégzenekarként fellép a Lakiteleki Tűzoltózenekar Szőke Ferenc karnagy vezényletével, és a Vágó János karnagy által dirigált Városi Fúvószenekar Hódmezővásárhely, melyet ez alkalommal is elkísér a Hód-Kristály Mazsorett csoport. A csoport vezetője: Galambosné D. Szabó Katalin.
 
Jó idő esetén – még a gálaműsor kezdete előtt – a zenekarok a Szent István szobortól elindulva az Erzsébet-ligeten keresztül egy látványos, zenés felvonulással szeretnék beinvitálni az érdeklődőket a gálára.
 
Mindkét napon a rendezvényekre történő belépés díjtalan!
 
Szerettel várunk minden kedves zenebarátot!