Navigáció
 
Az egykori Tarhosi Énekiskola volt diákja, Békés város díszpolgára, Sebestyénné Farkas Ilona karnagy, a mindenki által tisztelt és szeretett Mona néni, ez évben immár tizennegyedik alkalommal állt mögé szakmai irányítóként a Békés-tarhosi Zenei Napok kórustalálkozója megszervezésének. 
Hívására múlt hét szombaton a békési református templomban négy kórus lépett a dobogóra „hirdetni a közös éneklés örömét”. Idén – a Kodály-emlékév és a reformáció 500. évfordulója előtt tisztelegve – a találkozó műsor-összeállítását „Kodály és egyházi dallamok” szőtték át.
 
Elsőként Kocsorné Krizbai Anna karnagy vezényletével a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Énekkarának műsora hangzott el. A 2015-ben „Civilek a városért” kitüntetéssel jutalmazott kórus a kilencvenes években alakult békési óvodák ének-munkaközösségéből és a bölcsődei dolgozókból. Kiemelt rendezvények alkalmával, így erre a találkozóra készülve is, néhány családtag és pedagógus is bekapcsolódott örömteli éneklésükbe.  
A kórus műsorában elhangzott dalok: 
1.   Kodály Zoltán: Felülről fúj az őszi szél
2.   Kodály Zoltán-Arany János: Csalfa sugár
3.   Giambattista Martini: Jesu Rex Admirabilis
4.   Henry Youll: Májusi virágok
5.   Gárdonyi Zoltán: Jere bé violám
6.   Kodály Zoltán: Angyalok és pásztorok
 
Másodikként a Budapestről érkező Pasaréti Palló Imre Énekkar lépett a közönség elé. A kórus 46 éve alakult a Budapesti Pasaréti Református Egyházközség kórusaként. Elsősorban az istentiszteleteken, illetve a gyülekezet tagjai között szolgálnak, de számos kórustalálkozón és vidéki templomban is énekeltek már. Cseri Zsófia karnagy vezényletével az alábbi egyházi énekek csendültek fel a kórus előadásában:
1. P.H. Erlebach: Hallelujah!
2. C. Goudimel: Istenre bízom magamat (a 42. genfi zsolt. dallamára)
3. Halmos László-Sík Sándor: 127. zsoltár
4. Gluck: Úgy szeretett Isten minket
5. Sean Deibler: Ó, érthetetlen kegyelem
6. Bortnyanszkij: Ó, szent, igaz Úr
7. Bányai Jenő: Köszönöm
8. F. Schubert: Az Úrra bízzad sorsod
 
Az egyházi kórust követően, a kórustalálkozó hagyományosan visszatérő fellépőjét, a Sebestyénné Farkas Ilona karnagy által dirigált budapesti Hunyadi Véndiák Kórust köszönthette a közönség. A kórus 2006-ban alakult a budapesti Hunyadi János Zenei Általános Iskola egykori tanulóiból. A kórustagok az élet sokféle területén dolgoznak, de az éneklés közös örömforrás számukra. Rendszeresen részt vesznek, és rangos elismeréseket szereznek hazai és nemzetközi koncerteken, kórustalálkozókon, rendezvényeken.
Műsorukban elhangzott:
1. Kodály Zoltán: Nagyszalontai köszöntő
2. Kodály Zoltán: Pange lingva
3. C. Goudimel: 42. zsoltár
4. Karai: Esti ima
 
A találkozó utolsó fellépő kórusaként Borhy Csilla karnagy vezényletével a Kispesti Vegyeskar – „Gyöngyvirág” állt a dobogóra.
A kar 1970-ben alakult, női karként működött 1985-ig, amikor is férfiakkal kibővülve vált vegyeskarrá. A kórus a hagyományos kóruséneklés mellett kezdettől fogva hivatásának tartja a populáris darabok igényes színvonalú, autentikus megszólaltatását. Működésük 46 évada alatt számos hazai és külföldi versenyen, kórusfesztiválon, illetve kórustalálkozón vettek részt, rangos elismeréseket szerezve. 
Műsorukban elhangzott:
1. Kodály Zoltán: János köszöntője
2. Kodály Zoltán: Horatii Carmen
3. T. Morley: Now is the Month of Maying
4. L. Delibes: Missa brevis – I. és II. tétele
5. Vem kan segla förutan vind – svédül, magyarul
Zongorán kísért: Gál Marianna
Furulyán közreműködött: Theodor van der Burg
 
A kórusok egyéni fellépését követően a Kispesti Vegyeskar – „Gyöngyvirág” és a Hunyadi Véndiák Kórus közös előadásában Karai: Kodály szavai c. kórusműve hangzott el Sebestyénné Farkas Ilona karnagy vezényletével.
 
A kórustalálkozó záró műsorszámként az egyesített összkórus Kodály: Esti dalának parádés előadásával kápráztatta el a jelenlévőket. Az összkórust Cseri Zsófia karnagy vezényelte. 
 
A találkozó zárásaként Koszecz Sándor, a BÉTAZEN fesztiváligazgatója emléklapok és virágcsokrok átadásával köszönte meg a karvezetőknek a csodálatos délutánt, majd minden résztvevő egy közös vacsorára volt hivatalos. 
 
A rendezvényt az NKA Igazgatósága támogatta.