Navigáció
 
A XLI. BÉTAZEN keretében, vasárnap este immár ötödik alkalommal adott otthont a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ a Fúvószenekari Találkozónak
Az est házigazdája, a Bagoly László karnagy által dirigált Békési Ifjúsági Fúvózenekar két vendég zenekart – a Szőke Ferenc karnagy által irányított Lakiteleki Tűzoltózenekart és a Vágó János karnagy által dirigált Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekart – hívott és várt nagy szeretettel a találkozóra. A közönség nagy örömére, az utóbb említett zenekar most is magával hozta a Galambosné D. Szabó Katalin által vezetett Hód-Kristály Mazsorett Csoportot.
 
Az előző találkozók hagyományának megfelelően, dacolva a fullasztó hőséggel, közvetlenül a Gálaműsor kezdete előtt a mazsorett csoport és a zenekarok az Erzsébet-ligeten keresztül egy látványos vonulással bemasíroztak a kulturális központba.
A Tarhosi Fanfár elhangzása után a zenekarok öt műsorblokkban, egymásnak folyton átadva a „szót” csillogtathatták meg tudásuk legjavát. A fúvószene színes palettáját felvonultató összeállítást (klasszikus indulók, komoly- és könnyűzenei művek, filmzenék, stb.), és közben a mazsorettek bemutatóját többször is vastapssal jutalmazta a lelkes közönség.
 
A fúvósok találkozója a színvonalas Gálaműsort követően egy közeli étteremben, baráti vacsorával zárult.