Navigáció
 
A komoly szakmai munka mellett a jó hangulat sem maradt el a 2017-es Nemzetközi Vonószenekari Tábor és Kurzuson. 
A tábor növendékei ismét szakmailag elismert művészektől, korrepetitoroktól leshették el az egyéni fejlődés és az együttmuzsikálás fortélyait.
 
A hegedűkurzus vezetője idén is S. Dobos Márta, a művészeti tudományok doktora, Artisjus-díjas hegedűművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense volt, immár 25. alkalommal. A csellókurzus vezetője Pólus László, a Magyar Állami Operaház művésze, szólócsellistája, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának gordonka főtárgy tanára volt.
Előd Bernadett az első hegedűsök szólampróbáinak vezetésén túl segítette a kamarazenei produkciók létrejöttét is. A hét második felében sorra került házi hangversenyeken Nátor Éva és Rázga Áron zongorakísérők közreműködésével játszhatták el a fiatalok a már repertoáron lévő, vagy épp a kurzuson megtanult műveket.  A tábor zenekarát Werner Gábor, a Budapesti Dohnányi Szimfonikus Zenekar karmestere vezényelte. A második hegedű szólamának foglalkozásait Bánfi Judit tanárnő vezette, a táborvezető pedig Sándor Ottó csellótanár volt, akik már hosszú évek óta részt vesznek a kurzus mindennapjaiban.
 
A fiatal zenészek a Bétazen ideje alatt megtekintették a nyitóhangversenyt, a Pankastic! zenekar és a Corpus Harsona Quartet közös koncertjét, valamint Szecsődi Ferenc hegedűművész és Benedekfi István zongoraművész előadását is. Koncertet adtak Gyulán, a Nádi Boldogasszony Plébániatemplomban, majd zárásként a Békési Galériában mutatták be az elmúlt pár napban tanultakat.
 
A búcsúesten zsíros kenyér parti mellett somlói galuska várta az ifjú muzsikusokat, majd megválasztották a tábor királyát és királynőjét. A fiatal zenészek elmondásuk alapján jól érezték magukat és jövőre is visszajönnek táborozni. Igazolódni látszott az a mondás, hogy aki fiatal korában megtapasztalja a tábor hangulatát, az évekig visszavágyik Békésre.
 
Találkozunk 2018-ban is!