Navigáció
 
Évről-évre mindig valami újdonsággal állnak színpadra a Belencéres Néptáncegyüttes tehetséges táncosai. Idén sem történt ez másként, különleges élményben lehetett része a péntek esti gálára ellátogató érdeklődőknek.
Nyitó műsorszámként Kodály Zoltán: Háry János c. daljátékából az Intermezzo-t láthatta a közönség, melyben az együttes szólistái Farkas Zoltán „Batyu” koreográfiáját táncolták. A darabot az együttes művészeti vezetője, Mahovics Tamás néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere állította színpadra.
 
A műsorszám után Izsó Gábor, Békés város polgármestere hivatalosan is megnyitotta a gálát, majd a néptáncegyüttes utánpótlás csoportja mutatta be Gyermek lakodalmas című műsorszámát. A vidám lakodalmi jelenet után az ifjúsági csoport varázsolta el a közönséget magyarpalatkai táncokkal. A műsorszámok összeállításában Mahovicsné Ladányi Anita, Mahovics Tamás és Okányi Mihály működött közre.
A folytatásban a felnőtt együttes legújabb színpadi művében Vajdaszentiványi táncokat láthattunk, melynek megálmodói Csipei Judit és Hankó Tamás voltak. Megcsodálhattunk magyarpalatkai sűrűt és korcsost ifj. Mahovics Tamás előadásában, Inaktelki legényest Izsó lajos Hunor tolmácsolásában és györgyfalvi táncokat láthattunk Szatmári Dzsennifer és Barkász Márton előadásában.
A Nyírségi táncok című alkotást az együttes gyermek csoportja adta elő, míg egy  györgyfalvi koreográfiát az ifjúsági együttes, Mahovicsné Ladányi Anita és Hankó Tamás szerzőpáros munkája nyomán.
Először láthatta a közönség a Tyukodi táncok című koreográfiát, melyet Csipei Judit és Földesi Márton álmodott színpadra.
A néptáncegyüttes tánckarvezetőinek és művészeti vezetőjének közös munkájaként jött létre az est záró műsorszáma, a most második alkalommal színpadra kerülő „Mikor mentem a faluból kifelé…” című előadás. A darab táncjáték formájában adott betekintést a második világháború időszakának hangulatába, emléket állítva ezzel a hősöknek, akik hazánk szabadságáért harcoltak.
Minden darab után hangos tapsvihar jelezte a közönség elismerését.
 
A gála végén egy idén alapított díj is átadásra került. A 2016/2017-es évad legjobb női táncosának járó elismerő oklevelet Vida Krisztina vehette át, míg az együttes legjobb férfi táncosa címet idén Izsó Lajos Hunor érdemelte ki.
 
A zenekíséretet a Belencéres Néptáncegyüttes állandó kísérő zenekara, a Suttyomba zenekar szolgáltatta, akik az előadás utáni táncházban is gondoskodtak a jó hangulatról.
A táncház a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.