Navigáció
 
A nyár most sem múlhatott el a Békés Megyei Néptánc Tábor nélkül, melyet a Belencéres Néptáncegyüttes “bűvkörében” élő 6-13 éves gyerekek már türelmetlenül várnak mindig, az újonnan részt vevő kisdiákok pedig örömmel vesznek rész a számukra még újdonságként ható néptánc foglalkozásokon,
 melyek most 2017. július 31. és augusztus 4. között zajlottak a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. 
 
Az öt nap során Mahovicsné Ladányi Anita, aki főállásban a táncegyüttes utánpótlás neveléséről gondoskodik néptánc oktatóként a békési zeneiskolában és Okányi Mihály a Belencéres Néptáncegyüttes férfi tánckarvezetője biztosította a tartalmas és hasznos kikapcsolódást. A 12 főből álló kis csapat az első napon népi gyermek játékokat játszott, majd ismerkedtek a mezőföldi táncok alapmotívumaival és eszközökkel úgyszintén: fiúk a kendővel és a bottal, a lányok az üveggel. A második napon az ugrós etüdök összeállítása, a páros viszonyok, a táncban lévő párkapcsolat kialakítása következett, s miután már előzőleg megismerkedtek magukkal a táncok során használt eszközökkel is, most jött a hozzájuk kapcsolódó eszközös táncok megismerése.
A harmadik nap adott alkalmat a mezőföldi dalok és körjátékok tanulására, valamint a tábor zárásához elkezdődhetett a bemutatandó koreográfia összeállítása is. A negyedik napon  jöhetett a gyakorlás és ismétlések, a záró napon pedig bemutatásra került a heti munka gyümölcse a szülők és érdeklődők számára.
 
A hét során kikapcsolódás gyanánt szabadtéri, játszótéri játékokon, kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek, készült gyöngyből kulcstartó, nemezből labda és hajdísz, batikoltak maguknak pólót, szüleiknek levendulás illatos kis zsákokat festettek és persze a fagyizás, valamint zárásképpen a tábor közös tortájának megvágása és elfogyasztása sem maradhatott el.
 
Köszönet a Nemzeti Kulturális Alapnak a támogatásáért.