Navigáció
 
A 2017-es év utolsó batyus táncházára került sor 2017. december 9-én, melyet Mahovics Tamás néptáncpedagógus irányításával a Suttyomba Zenekar tagjainak élőmuzsikája mellett élvezhettek kicsik és nagyok egyaránt. 
Játékban és népi mondókákban most sem volt hiány. A színeket segítségül hívva, játékos formában tanulhattak a gyerekek néptánclépéseket Mahovicsné Ladányi Anita néptáncpedagógus segítségével, aki egyébként főállásban a helyi Alapfokú Művészeti Iskolában nap mint nap a Belencéres Néptáncegyüttes utánpótlás-nevelésével foglalkozik. Előkerültek az év folyamán már megismert mondókák, párválasztós táncok és játékok is.
Az est második felében – már a nagyobbakkal együtt – a szintén közkedvelt moldvai táncok kerültek előtérbe, majd a táncrendben sárréti csárdás és mezőségi táncok is szerepeltek, az estet pedig szabad rendeléssel zártuk. A lelkesedés töretlen, így jövőre is várunk minden kedves táncos lábú érdeklődőt. Legközelebb 2018. január 13-án 18 órától, ugyancsak a Petőfi u. 21. szám alatt, a Belencéres Néptáncegyüttes próbatermében gyűlünk össze, s ekkor már az újesztendőt köszöntjük batyus vendégség keretében.
Ez úton mondunk köszönetet az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Csoóri Sándor Programnak a támogatásért.