Navigáció
 
Az adventi időszak harmadik hetében is ünnepre hangoló programokkal vártuk az érdeklődőket. Pénteken a kulturális központban mézeskalácsot díszíthettek az ügyes kezű családok, vasárnap pedig adventi műsor és kirakodóvásár várta a Széchenyi-térre kilátogatókat.
A vasárnapi rendezvényt Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője nyitotta meg, aki köszöntőjében az adventi várakozás időszakáról, az igazi értékek fontosságáról beszélt.
Simon Csaba, a Hetednapi Adventista Egyház békési körzetének lelkipásztora az adventi várakozás szépségéről szólt, majd az ünnepi műsor a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleky utcai Tagóvoda, valamint a Tarhosi Tagóvoda csöppségeinek előadásával zárult.
A szervezők ez alkalommal is forralt borral, meleg teával és kaláccsal kedveskedtek mindenkinek.
 
Az adventi rendezvénysorozat zárásaként december 22-én pénteken 17:00 órától Balássy Betty és Varga Feri ad karácsonyi koncertet a kulturális központban, és az ezt követő vasárnapon ismét ünnepi műsor és kézműves vásár várja a Széchenyi térre kilátogatókat. Karácsonyi dalokat énekel majd a Zenebarát Felebarátok Kamarazenei Közösség, köszöntőt mond Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere, valamint Nagy József esperes úr adventi gondolatai után meggyullad majd a 4. adventi gyertyát jelképező fényfüzér is a város koszorúján.