Navigáció

Az utolsó adventi hétvégén is színes programok várták az érdeklődőket.

December 22-én, pénteken Balássy Betty és Varga Feri karácsonyi koncertjével hangolódhattunk az ünnepekre, majd 24-én a negyedik „gyertya” fénye is felgyulladt Békés város adventi koszorúján. Ezen a vasárnapon is ünnepi műsor és kézműves vásár várta a Széchenyi-térre kilátogatókat.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának kórusa – Sallay Gergely gitárkíséretével – gyönyörű karácsonyi dallamokkal indította az ünnepi műsort, majd Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Nagy József esperes úr adventi gondolatait követően Izsó Gábor polgármester úr meggyújtotta a 4. adventi gyertyát is a koszorún. Az ünnepi műsor János Hajnalka népdalénekes, népi ének tanár tanítványainak szívet melengető karácsonyi dalaival zárult.
A szervezők ez alkalommal is forralt borral, meleg teával és kaláccsal kedveskedtek mindenkinek.

Az adventi rendezvénysorozat városunk civil szervezetei és intézményei, név szerint: a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Piacfelügyelet, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja, valamint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Tartsanak velünk jövőre, 2018-ban is!