Navigáció
 
A Búék Békés Újévi Hangverseny 13 évvel ezelőtt indult útjára és azóta is töretlen sikernek örvend. Az új év első hétvégéjén megrendezett program házigazdája idén is a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar volt Bagoly László karnagy vezényletével. 
Az est Izsó Gábor polgármester úr évnyitó gondolataival kezdődött, melyet a polgármester úr távolléte miatt Túri Andrea, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ megbízott igazgatója tolmácsolt a közönségnek. Ezt követően Mucsi András Békés város kulturális tanácsnokának ünnepi köszöntője következett, aki 2018-at az emberség évének nevezte. Mint fogalmazott, emberül kell élni, hiszen életünkkel mutatjuk meg, hogy milyen emberek vagyunk, mennyire fontos az, amiben hiszünk.
 
A koncertet, mint minden évben, táncos és énekes produkciók színesítették. A fellépők sorában köszönthettük a Grácia Mazsorett csoportot (fekészítőjük: Rábai Szilvia). Láthattunk keringőt Klaukó Csengétől és Kovács Gábortól, akik a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület versenyzői, valamint rumba tánccal lépett fel Kovács Anna és Kovács Zoltán a békéscsabai GM Tánciskolából. Kékkovács Mara operett énekes a Budapesti Operettszínház tagja és nem mellékesen a békési Zeneiskola volt növendéke is vendége volt a 13. Újévi Koncertnek. A hangversenyt a fúvószenekar a hagyománnyá vált Radeczki indulóval zárta. Természetesen a vastaps idén sem maradhatott el. Az újév első szombatja Dr. Pálmai Tamás alpolgármester úr ünnepi pohárköszöntőjével zárult.
 
A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nevében Boldog Új Évet kívánunk minden kedves vendégünknek és kívánjuk, hogy találkozzunk rendezvényeinken 2018-ban is!