Navigáció
Február első hétvégéjén egy szuper farsangi buliban vehetett részt az, aki ellátogatott a Kecskeméti Gábor Kulturális Központba. A jelmezbe öltözött gyermekeket farsangi fánkkal és „Emese álma” nyalókával vártuk. 
 
Amíg a kicsik a játszóházban múlatták az időt, az idősebb korosztály a békési és környéki helyi termelők portékájában nem csak gyönyörködhettek, de meg is kóstolhatták azt. A színpadon is folyamatos programok szórakoztatták a vendégeket. Kálmán Tibor alpolgármester úr köszöntője után a Grácia mazsorett csoport, a Békési Hagyományőrző Dalkör, az Energy Dance Cool táncszínház, Berta Jani gyermekműsora, Miszlai Márton énekes, Jónás Jenő doromb hangszer bemutatója, Zumba és hastánc bemutató, valamint Nagy Attila gitárműsora szórakoztatta a megjelenteket. 
 
Természetesen az elmaradhatatlan tombolának, valamint a jelmez- és rajzversenynek is nagy sikere volt. Idén is ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak kicsik és nagyok.  
 
A jelmezverseny díjazottjai:
A legötletesebb jelmez: Balogh Benett (Darth Vader)
A legviccesebb jelmez: Nagy Kata és Hajdú Zétény (Ősasszony és ősember)
A legmunkásabb jelmez: Hegyesi Hajnalka és Hegyesi Boglárka (Hópihék)
Különdíj: Gábori Bálint (101 kiskutya)
 
A rajzversenyre közel 80 pályázat érkezett. A díjazottakra a közönség szavazhatott, így alakult ki a végeredmény.
 
Ovisok:
1. Pataki Dominik 
2. Vári Kármen Éva
3. Budai Lina Larissza
 
Iskolások:
1. Nagy Edina Éva
2. Bozsányi Rebeka
3. Reszelő Amina
 
A kulturális központ előtt kiszebáb égetéssel és a békéscsabai Tűz-kör Dobkör segítségével „elűztük” a telet. Az estet jó hangulatú táncház zárta, Mahovics Tamás vezetésével. Közreműködtek a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai. Az élőzenéről a Ludas Zenekar gondoskodott.
 
Köszönjük a Lagzi Cukrászat, a Sweet Food Kft, Csarnai Eszter, Bozóki Emil, Oláh Judit, Bacsó Nikoletta, Roósz Anikó, Nagy Zsófia és Csávás István támogatását!
 
Már lehet rajta gondolkozni, hogy ki minek fog öltözni a következő farsangon. Találkozzunk egy év múlva is!