Navigáció
 
Egy igazán lélekemelő előadói est részesei lehettek mindazok, akik kedden este úgy döntöttek, hogy dacolva az otthonmarasztaló téli időjárással megnézik a neves színművészek közreműködésével meghirdetett „Arany-emlék” című irodalmi műsort a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.
 
Varga Izabella, R. Kárpáti Péter színművészek, valamint Czető Zsanett és Horváth Csongor színészek magával ragadó előadásában úgy keltek életre Arany János szebbnél-szebb művei, hogy közben költőóriásunk életének számos kulisszatitkára is fény derült. 
 
Mint az Izsó Gábor, Békés város polgármesterének nyitógondolataiból kiderült, ez az előadói est is az Arany János-emlékévhez kapcsolódó békési programok keretében, annak záró-rendezvényeként az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Arany János Emlékbizottság támogatásával valósulhatott meg, Békés Város Önkormányzata szervezésében.
 
A közönség hálás tapsvihara egyértelművé tette, hogy ennél méltóbb műsorral nem is záródhatott volna az Arany-emlékévi programsorozat a városban.
 
Fotó: GA-Pix Fotó, Gazsó János