Navigáció

Lassan 100 éve, egészen pontosan 1920. április 23-án Törökországban határoztak először arról, hogy a világ gyermekeinek testvériségéről és az egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről történő megemlékezés céljából megrendezik az első gyermeknapot.

 Az azóta eltelt sok-sok év alatt, bár különböző időpontokban, a világ szinte összes országában megtartják e jeles napot, itt Magyarországon 1931 óta ünnepeljük meg. Eleinte még a gyermekhét elnevezést viselte, ám 1950 óta már csak 1 napos, és minden évben május utolsó vasárnapján kerül megrendezésre. A több évtizedes hagyománynak megfelelően Békésen sincs ez másképpen.
 
A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ számos intézménnyel, civil- és sportszervezettel összefogva idén is nagy szeretettel készülődik arra, hogy május 27-én vidám és emlékezetes programokkal várja az apróságokat.
Délelőtt a sárkányhajózásé lesz a főszerep. A Kikötőben 10:00 órakor kezdődik a VII. Körös Kupa Sárkányhajó Verseny, kezdő és haladó csapatoknak, felnőtt és ifjúsági kategóriában. 
A délután vszont már csak a gyerekeké! A 14:00 órától kezdődő Városi Gyermeknapra várunk kicsiket és nagyobbakat a Dánfoki Üdülőközpontba, ahol a rendezvényre kilátogató aprónép megmérettetheti magát többféle játékos ügyességi- és sportvetélkedőben, a Meskete Meseszínház „Sárkánykalandjában”, egy izgalmas kötélpályán, valamint egy rafinált pókhálóban. Ha a gyerkőcök elfáradnának a sok futkározásban, bátran lehet csatlakozni a kézműves sátor tarkabarka foglalkozásaihoz. Remek szórakozást ígér a 14:30 órától kezdődő színes és vidám színpadi műsor, melyen fellép számos helyi kiscsoport, valamint „Imi bácsi és a ZűrZavar Zenekar”. Megnézhetünk egy látványos tűzoltóbemutatót, majd izgulhatunk a játékos ügyességi- és sportvetélkedő tombolasorsolásán. Végezetül, a nap zárásaként minden apróság bevetheti maradék energiáját a 19:00 órától kezdődő Belencéres Táncház forgatagába.
 
Egész napra az igazi vásári hangulat is garantált!  
 
Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők és a támogatók:
Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, Békési Kajak-kenu Klub, Békési Önkormányzati Tűzoltóság, békési sportegyesületek és klubok, Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, Esély Állatvédő Egyesület, Magyar Honvédség, Mentálhigiénés Egyesület, Meskete Meseszínház, Rendőrség, Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, Tündérkert Játszóház
 
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.