Navigáció
 
Nagy valószínűséggel vasárnap este nem kellett álomba ringatni azokat a gyerekeket, akik a nap folyamán szüleikkel, barátaikkal kilátogattak a Dánfoki Üdülőközpontba és belevetették magukat a Városi Gyermeknap forgatagába, melynek programjában számos intézmény, sport- és civil szervezet gondoskodott arról, hogy jól kitombolhassák magukat a „földön, vízen, levegőben” egyaránt zajló játékos sport- és ügyességi vetélkedőkben. 
A szaladgálástól megfáradt csemetéknek nem kellett panaszkodniuk az unalomra, hiszen folyamatos látnivalót és elfoglaltságot biztosított nekik a szabadtéri színpad műsora, a kézműves foglalkozások, a tűzoltó-bemutató, a tarkabarka kirakodóvásár és a mini vidámpark. 
A programot záró Belencéres Táncház előtt idén sem maradt el az a tombolasorsolás, melynek során már azon izgulhattak a játékos vetélkedő apró résztvevői, hogy sikerül-e a napi élmények mellé még egy-egy sporteszközt vagy játékot bezsebelni. 
 
A Békési Diákok Atlétikai Clubja a játékos sportvetélkedő keretében ráadásként még egy saját külön versenyt is hirdetett, melyben korcsoportonként kereste a legtehetségesebb fiú és lány Szuperbajnokot.
 
Gratulálunk a győzteseknek! A győzelemért jutalmul járó érmeket a tehetséges csemeték a kulturális központ (5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.) információs pultjánál vehetik át. 

 
2004 – 2005 korosztály I. helyezett: Balázs Máté, Laudisz Laura
2006 – 2007 korosztály I. helyezett: Maczik Gergő, Szerencsi Boglárka
2008 – 2009 korosztály I. helyezett: Szűcs Balázs Sándor, Pribojszki Panna
2010 – 2011 korosztály I. helyezett: Kendrella Máté, Veres Hanna
2012             korosztály I. helyezett: Czira Zsombor, Vigh Aliz
2014 -2015   korosztály I. helyezett: Fekete Róbert, Bányai Szilvia
 
A főszervező Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, valamint számos intézmény, civil szervezet, sportegyesület összefogásával egy igazán jó hangulatú program valósult meg a békési gyerekek legnagyobb örömére.
 
Együttműködő / támogató partnereink:
 
Békési Kajak-kenu Klub, Békési Kommunális Szolgáltató Kft., Békési Önkormányzati Tűzoltóság, békési sportegyesületek és klubok, Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, Esély Állatvédő Egyesület, Magyar Honvédség, Mentálhigiénés Egyesület, Meskete Meseszínház, Nefelejcs Egyesület, Polgárőrség, Rendőrség, Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, Tündérkert Játszóház
 
Fotó: GA-Pix Fotó