Navigáció

A Békés-tarhosi Zenei Napok programját idén egy különleges előadás is színesíti, melyben a kamarazene és a balett világába kalandozhatunk a Budapesti Filharmóniai Társaság muzsikusainak és az InternationBalLet nemzetközi sztártáncosainak közreműködésével.

Magyarország legrégebbi szimfonikus együttesét, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát bécsi mintára, 1853-ban alapította Erkel Ferenc. Az alapítás idején  elsősorban szimfonikus zenekari koncerteket szervezett, így ez a társaság fektette le a magyarországi szimfonikus koncertélet alapjait.
Hosszú évtizedekig az egyetlen hivatásos szimfonikus zenekarként feladatuk volt az európai zeneirodalom folyamatos követése, valamint a magyar zenekultúra integrálása a világ élvonalába.
Az egyesület a Magyar Állami Operaház zenekarának aktív tagjaiból áll, a 90 fős tagság a kimagasló művészi teljesítmény alapján választ új tagokat.
Hazánk legkiválóbb zenekari művészei számos alkalommal – ahogy majd Békésen is – kisebb zenei formációkban mutatják meg a közönségnek a kamarazenélés szépségeit, örömét.

Fellépnek:
Menyhárt Zsuzsanna – fuvola
Ecseki Anikó – hegedű
Hargitai Dóra– hegedű
Botos Veronika – brácsa
Magyar Gábor – cselló

Az InternationBalLET 2016-ban jött létre az Olasz Kultúrintézet és a Magyar Állami Operaház külföldi táncosainak együttműködésével. Az együttes tagjai különböző olasz városokból, jelentős táncművészeti akadémiákról és társulatoktól érkeztek Budapestre, mint a milánói Scala, a Római Operaház, a nápolyi San Carlo Színház, a Veronai Aréna, illetve a Maggio Musicale Fiorentino. A művészek a klasszikus tánctechnikát modern formában tálalják a nézőknek, azzal a céllal, hogy a balettet könnyebben elérhetővé tegyék és modern eszközökkel, egyetemes nyelvként népszerűsítsék.

A Békésen fellépő táncosok:
Ilana Werner
Mark Biocca
Ryosuke Morimoto
Yourim Lee

Sok szeretettel várjuk a zene és a tánc szerelmeseit a „Hegedűtől a balettcipőig” című előadásra 2018. június 25-én (hétfőn) 19 órától a kulturális központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) színháztermébe.

Belépődíj: 2000 Ft/fő, Békés Kártyával 1500 Ft/fő
Csoportos kedvezmény minimum 10 fő esetén: 1500 Ft/fő
Jegyek válthatók a kulturális központ recepcióján vagy online ide kattintva.