Navigáció
 
Egy évre ismét bezárta kapuit a vonószenekari tábor. A komoly szakmai munka mellett a jókedv és a szórakozás is jellemezte az egyhetes együttlétet.
A hegedűkurzus vezetője idén is S. Dobos Márta volt, a művészeti tudományok doktora, Artisjus-díjas hegedűművész, kurzusvezető, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense. A csellókurzus vezetője Pólus László volt, a Magyar Állami Operaház művésze, szólócsellistája, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának gordonka főtárgy tanára. Előd Bernadett Lausanne-ból a tábor elkötelezett támogatójaként érkezett már sokadik alkalommal közénk. Az első hegedűsök szólampróbáinak vezetésén túl ő segíti a mindig érdekes és színvonalas kamarazenei produkciók létrejöttét.
 
A tábor ideje alatt a résztvevők folyamatosan járhattak zongorás próbákra, s a hét második felében sorra kerülő házi hangversenyeinken Nátor Éva és Káuzli Bálint zongorakísérők közreműködésével játszhatták el a már repertoáron lévő, vagy épp a kurzuson megtanult műveket. A zenekari munka előkészületei a szólampróbákkal kezdődtek, de menetrend szerint érkezett Werner Gábor, a Budapesti Dohnányi Szimfonikus Zenekar karmestere, aki évek óta visszatérve vezényli a tábori zenekart. Zenei elképzeléseit gyakorló csellistaként – egy-egy zenei megoldást a hangszerén is bemutatva – adta át az ifjú muzsikusoknak.
 
A tábor zárókoncerttel ért véget, ahol a diákok bemutathatták egyéni fejlődésüket, majd zenekarként kápráztatták el a közönséget.
 
Találkozunk 2019-ben, de addig is várunk mindenkit szeretettel a Bétazen további rendezvényeire, melyekről ide kattintva tájékozódhat.