Navigáció
 
A BÉTAZEN második hétvégéje is eseménydúsan telt.  Június 23-án, szombaton a békési református templom adott otthont a XV. Békés-tarhosi Kórustalálkozónak, majd 24-én, vasárnap a Kovásznáról érkező Pokolsár Egyesület adott elő egy Tamási Áron darabot, Hullámzó vőlegény címmel a kulturális központban.
 
A kórustalálkozó művészeti vezetőjének, az egykori Békés-tarhosi Énekiskola volt növendékének, Kodály Zoltán tanítványának, Sebestyénné Farkas Ilona karnagynak (Mona néni) hívó szavára ez alkalommal öt kórus fogadta el a meghívást. A találkozó több mint két órás, szárnyalóan szép és színes műsorát finoman újra meg újra átszőtték a kodályi dallamok. Zárószámként az egyesített összkórus előadásában felzengő Schubert művet, a Szent az Istent – melyet Pörneki Attila karnagy vezényelt – ott és akkor megrendítően felemelő érzés volt hallgatni.
 
Köszönjük a fellépő kórusoknak és karnagyaiknak ezt a felejthetetlen délutánt!
a Hunyadi Véndiák Kórusnak (Budapest) és karnagyuknak Sebestyénné Farkas Ilonának
a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kórusának és karnagyuknak Kocsorné Krizbai Annának
a Scherzo Vegyeskarnak és karnagyuknak Závori Erikának
az Orosházáról érkező Hetednapi Adventista Egyház Békés-Csongrád Megyei Kórusának és a Kodály Zoltán Gyermekkórusnak, valamint karnagyuknak Pörneki Attilának
 
A zenei napok folytatásaként vasárnap este egy újabb lélekemelően szép programra került sor a kulturális központ színháztermében. Erdélyi születésű népi írónk, Tamási Áron egyik példamutató művét, a Hullámzó vőlegényt tekinthette meg a békési közönség a Kovásznai Pokolsár Egyesület amatőr színjátszóinak hiteles, székely humorral fűszerezett, három felvonásos játékában, Gazda József nyugalmazott tanár, szociográfus, művészeti író rendezésében. A hálás közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg az általuk nyújtott szép estét.