Navigáció

 

 
A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében 2018. július 23-27. között ismét megrendezésre került a Békés Megyei Amatőr Fotós Tábor a Dánfoki Üdülőközpontban.
A szakmai oktatás magas minőségét idén is Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János, a Békési Fotós Klub vezetői, a GA-Pix Fotó üzemeltetői, a Békés Mátrix és a Békési Újság fotográfusai garantálták.
Az öt nap alatt a táborozók megismerkedhettek a fényképezés alapjaival, és a házi fotós verseny során értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak. Szerdán – Nagy István szentesi fényképész segítségével – egy különleges technikát, az ún. cianotípiát ismerhették meg, melynek gyökerei a XIX. század közepére nyúlnak vissza. Az így készült képek a kék különböző árnyalataiban pompáznak. Volt, aki faleveleket, virágokat vagy más kisebb tárgyakat használt fel, de olyan is akadt, aki egy képregényről készítette el a képet, mely az előkezelés után a napfény hatására tűnik elő. Pénteken motorcsónakos fotós túrával, majd a hét során született alkotásokból készült kiállítással zárták a tábort, mely augusztus 31–ig megtekinthető a kulturális központ aulájában.
 
 
/Fotó: GA-Pix Fotó/