Navigáció
 
Már javában zajlanak a tanítási órán kívüli foglalkozások a békési kulturális központ által elnyert pályázat keretében. A hat partnerintézményben mintegy 17 foglalkozás vette kezdetét a 2018/2019. tanév I. félévében – nyilatkozta Túri Andrea, az intézmény igazgatója, a projekt szakmai vezetője és projektmenedzsere.
 
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló EFOP-3.3.2-16-2016-00351 azonosító számú pályázat 24,82 millió forint vissza nem térítendő támogatását 2018. július 1-jétől kezdte felhasználni a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ. A 2018/2019. tanév I. félévében 17 pedagógussal kötött megbízási szerződést az intézmény a foglalkozások, szakkörök megvalósításához. Idén júliusban a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei Nagykállón vettek részt a XXXIV. Téka Népművészeti Táborban, ahol többek között szeghalmi és haranglábi táncokkal, énekekkel ismerkedhettek meg, marossárpataki és bukovinai tánctételeket tanultak kiváló hangulatban és környezetben.
 
A projektben legalább 180 fő 7-24 éves kor közötti gyermek és fiatal felnőtt, valamint 70 fő óvodás vesz részt a mintegy két év alatt. A most indult 17 féle foglalkozás közt találhatóak robotika és média szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások, mesehét, különböző témanapok, úszásoktatás, színjátszó és kézműves szakkörök, óvodásoknak zene, barkácsolás, torna és egészséghét. A középiskolás fiatalok pedig Kreatív ipar-közösségi film elnevezésű szakkörön vehetnek részt a tanítási órákat követően hetente egy alkalommal.  
 
A projektben együttműködést vállaltak: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három intézményegysége – maga a székhelyintézmény; a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Intézményegység (Zeneiskola) és a tarhosi intézményegység (Általános Iskola, Tarhos). Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola; Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda; Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.          
 
A projektről bővebb információt a bekesikultura.hu honlap erre a célra kialakított aloldalán olvashatnak. 
További információ kérhető: 
Túri Andrea igazgató tel.: +36 20-400-2339 e-mail:bekesikultura@bekesikultura.hu