Navigáció
 
Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Magyar Origami Kör. Ennek tiszteletére, valamint a papírhajtogatás művészetének népszerűsítésére, „Az origami csodálatos világa” címmel egy országjáró vándorkiállítást indítottak útnak még az év elején. 
Ez a különleges és rendkívül látványos tárlat az origami kör két vezetője, Sági Judit elnök és Fábián Zsolt alelnök jóvoltából december 4-én a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központba is megérkezett. 
A tegnap esti megnyitó során először Fábián Zsolt beszélt az origami történetéről, valamint a Magyar Origami Kör megalakulásáról és működéséről, majd Sági Judit tartott egy részletes tárlatismertetést, végezetül pedig együtt levezettek az origami alaphajtásaiba bevezető, a jelenlévők számára igen mókás perceket okozó gyakorlati foglalkozást. A megnyitó végére számos vicces szöcske és hernyó ugrált és araszolt az asztalokon, illetve gondolván a Mikulásra és a közelgő karácsonyi ünnepekre, készültek még apró kis ünnepi figurák is.
 
A kiállítás 2019. január 11-ig látogatható.
 
Mindazok számára, akik maguk is szeretnének belemerülni az origami rejtelmeibe, ajánljuk a Fábián Zsolt vezetésével térítésmentesen működő Origami szakkört. Minden hónap első hétfőjén 17:00 órától nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt a kulturális központba (Békés, Jantyik u. 23-25.).