Navigáció
 
Az adventi időszak második hetében is ünnepre hangoló programokkal vártuk az érdeklődőket. Pénteken a kulturális központban Balog Gáborné, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnökének vezetésével mézeskalácsot díszítettek az ügyes kezű családok, vasárnap pedig adventi műsor és kirakodóvásár várta a Széchenyi térre kilátogatókat.
A vasárnapi rendezvényt Deákné Domonkos Julianna, a békési Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében az adventi koszorú hagyományáról, az adventi készülődésről, az ünnep szépségéről beszélt.
Ezt követően Péter István, a Békési Baptista Gyülekezet lelkipásztora mondott áldást, és meggyújtotta Békés város koszorúján a második „gyertyát”.
A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulóinak zenés ünnepi műsora után a szervezők (a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület) ez alkalommal is forró teával, kakaóval, kaláccsal és forralt borral kedveskedtek a látogatóknak.
Luca-napjához közeledvén, Jeneiné Lagzi Mária, a Békési Piacfelügyelet vezetőjének segítségével felelevenítettük a naphoz tartozó szokásokat is. Akinek volt kedve, Luca búzát ültethetett vagy megkóstolhatta a Luca-napi pogácsát, amelybe 1-1 név volt elrejtve, megjósolva az illető jövendőbelijét.
 
A következő hétvége sem telik majd eseménytelenül. December 14-én pénteken 17 órától a soron következő adventi kézműves foglalkozás keretében tobozfigurákat készítünk majd a kulturális központban, ahol a részvétel ingyenes.
16-án, vasárnap pedig ünnepi műsor és szeretetvendégség várja a Széchenyi térre kilátogatókat. Ez alkalommal a Békési Hagyományőrző Dalkör és a Belencéres Néptáncegyüttes utánpótlás csoportjának előadását tekinthetik meg az érdeklődők.
 
Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné kicsit meghittebbé varázsolni az ünnepeket!
 
Az adventi hévégék programjairól bővebben itt olvashat.

 
/Fotó: GA-Pix Fotó/