Navigáció
 
Az adventi időszak utolsó hétvégéjén is színes programok várták Békésen az érdeklődőket.
 
December 21-én, pénteken karácsonyfadíszeket készíthettünk a kulturális központban Szilágyiné Csuta Éva vezetésével, majd 23-án a negyedik „gyertya” fénye is felgyulladt a város adventi koszorúján. Ezen a vasárnapon is ünnepi műsorral, kézműves vásárral és szeretetvendégséggel hangolódhattunk az ünnepekre a Széchenyi téren.
 
Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy Tibor lelkipásztor úr adventi gondolatait követően Izsó Gábor, Békés város polgármestere meggyújtotta a 4. adventi gyertyát is a koszorún. Az ünnepi műsort a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának kórusaSallay Gergely gitárkíséretével, gyönyörű karácsonyi dallamokkal zárta.
 
A negyedik hétvége szervezői – a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja – ez alkalommal is forralt borral, meleg teával és rendhagyó módon kenyérlángossal kedveskedtek mindenkinek.
 
Az adventi rendezvénysorozat városunk civil szervezetei és intézményei, név szerint: a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Piacfelügyelet, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja, valamint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében valósult meg.
 
Tartsanak velünk jövőre, 2019-ben is!
 
 
/Fotó: GA-Pix Fotó/