Navigáció

A step önmagában egy teljesen szabad stílus. Egy STEP-FITT órán a fókusz nem a koreográfián van, hanem a kardió tréningen. Ez egy fantasztikus állóképességi és zsírégető edzésforma, amelyben egyszerű és rövid lépéssorok követik egymást.

Egy-egy blokk építésénél csak akkor megyünk tovább, ha látom, hogy a legtöbben már megjegyeztétek a mozdulatokat, melyek fokozatosan épülnek egymásra, így az óra végére mindenki elsajátítja a betanított lépéssorokat. A rövid lépéssoroknak köszönhetően a szórakozás és a sikerélmény garantált. Az óra nagyobb szakaszában a kardió tréningen van a hangsúly, de természetesen nem hanyagoljuk el az erő-állóképességi gyakorlatokat sem, minden órán dolgozni fogunk majd egy-egy nagyobb izomcsoportra is. A step padra történő folyamatos lépegetés pedig észrevétlenül és nagyon gyorsan formálja a comb- és farizmokat.
Az első ismétléseknél talán még bizonytalanabb leszel, de meglátod, gyorsan belejössz, mert a lépéssorok egyáltalán nem bonyolultak. Minél több órára jössz, annál könnyebb dolgod lesz, hiszen az alaplépések ismerősek lesznek, és egy idő után, az ismétléseknek köszönhetően az izmaid is emlékezni fognak majd a gyakorlatokra. Ne félj, bele lehet jönni!

Edzőként sokszor találkoztam azzal a vélekedéssel, hogy a koreografált órák bonyolultnak tűnnek a vendégek számára, és attól tartanak, hogy nem lesz könnyű követni. Ezek többnyire csak tévhitek, és az eloszlatásukban nagyon nagy szerepe van az oktatónak, hogy mennyire képes átadni a vendégeknek a koreográfiát. Emiatt a fókusz miatt mondják azt sokan, hogy nem szeretik a koreográfiás órákat, mert itt gondolkodni kell. De gondolj bele! Nem csak a testedet, még az agyadat is edzed, s ennek előnye is van. A fókusz miatt teljesen ki kell kapcsolnod minden zavaró gondolatot. Garantáltan nem fog eszedbe jutni a bevásárlólista, s hogy mit kell még elintézned, vagy milyen problémáid voltak aznap. Teljesen ki tudsz kapcsolni, ezzel valójában pihen az elméd. Felér egy meditációval, ugye?

Vigyél élvezetet, jókedvet és pörgést az edzéseidbe! Gyere és próbáld ki velem a STEP-FITT-et!
2019. március 29-től heti 3 alkalommal mozoghatunk együtt Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

Időpontok:
Hétfő: 19:30 – 20:30
Szerda: 17:30 – 18:30
Péntek: 17:30 – 18:30

Az órákra a korlátozott számú eszközök miatt BEJELENTKEZÉS szükséges!
Elérhetőségek:
0670/945-1172
www.facebook.com/szilvi.toth04
tothszilvi.aerobik@gmail.com

Részvételi díj: 800 Ft / alkalom; 10 alkalmas bérlet: 7000 Ft

Várok mindenkit nagyon sok szeretettel!

Tóth Szilvi
aerobik sportedző, FREEK®️STEP instruktor