Navigáció

Idén ősszel, a 2019/2020-as Madzagos Színházbérlet első előadásaként, a Kossuth-díjas író, költő, dramaturg és rendező, Görgey Gábor történelmi háttérrel bíró, 2 részes bohózatával, a Huzatos házzal debütál a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) a Budapestről érkező Éless-Szín társulata.

“Régi rózsadombi villa, elegáns földszinti és emeleti lakással, egy alagsorral. Ennek a villának a történetét mondom el, 1939-től 1990-ig. E félévszázad alatt elég viharos idők jártak nálunk, nem csoda, ha ez a ház nagyon huzatos lett tőle. Ez a huzat állandóan sodorta a különböző szintek lakóit föl-le, attól függően, milyen évszámot írtunk, 1939-et, 1945-öt, 1951-et, 1956-ot vagy 1990-et. Bohózati huzat ez, de a mulatságos bohózat mögött ott a történelem. Tragikumával és komikumával. Hiszen a kettő rendszerint együtt jár, csak ritkán szokták együtt ábrázolni. Pedig ez így van hétköznapi életünkben is. Mért ne volna így egy színdarabban?
Mindig arra vágytam, hogy ez az ország nevetve tudjon átlépni a múltján. Nem kinevetve, hanem nevetve. Nagy különbség! Kinevetni sorsfordulóinkat – blaszfémia. De szembenézni hibáinkkal, és nevetve túllépni a múlton: egy szabad és felnőtt nemzet nagyvonalúsága. Az én huzatos házam három családjának bohózatba foglalt krónikája – a mi kis közeli történelmünk. Minden szereplője itt ül a nézőtéren. Kérem, ismerkedjenek önmagukkal.” Melyhez jó szórakozást kíván a szerző: Görgey Gábor

Szereposztás:

Rábay Ödön államtitkár – VÁRKONYI ANDRÁS
Rábayné – RÁK KATI
Miki, a fiuk – BODOR GÉZA
Bellák István, vállalkozó KONCZ GÁBOR
Bellákné – IVÁN ILDIKÓ
Zsuzsa, a lányuk – KONDÁKOR ZSÓFI
Goda János, inas – MESTERHÁZY GYULA
Mariska, szobalány – VALLER GABRIELLA
Lola, bártáncosnő – NYERTES ZSUZSA
Hauswurm Alajos, házmester – KERTÉSZ PÉTER
Rendező – ÉLESS BÉLA
Dolores – VARGA DÓRA
Péter – PENKE BENCE

Rendező: ÉLESS BÉLA

Az előadás időpontja: 2019. október 15. (kedd) 19:00 óra

Jegyárak: 2.900 Ft, 3.400 Ft, 3.900 Ft
Bérletár: 10.800 Ft/4 előadás

AKCIÓ! 2019. szeptember 20-ig a bérlet első előadására minden ülőhelyre a legolcsóbb, 2.900 Ft-os egységáron válthatja meg belépőjegyét!

Színházi Nyereményjáték! Mindazok, akik személyesen 2019. október 14-ig megváltják Madzagos Színházbérletüket a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, részt vesznek abban a sorsolásban, melyben 1 fő visszanyerheti bérletének árát!

* A bérlet névre szól, de ajándékozható és átruházható. A bérlet készpénzre nem váltható.
** A bérlet további előadásainak pontos időpontjáról, legkésőbb a jelzett hónap előtt egy hónappal, a kulturális központ a bérletvásárló által megadott elérhetőségére tájékoztatást küld.

Bővebb információ a 66/411-142/16-os melléken. Jegy és bérletvásárlási lehetőség, a kulturális központ információs pultjánál.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!