Navigáció

A Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész által indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat szeptember 12-től tovább folytatódik magyarországi állomásokon.
A művész úr Kálmán Tibor alpolgármester úr kérésére Békést is beválasztotta a koncerthelyszínek közé, az ő meghívására érkezik városunkba és ad koncertet 2019. szeptember 19-én 18:00 órától a református templomban. A vendégek adományaiból összegyűlt pénzt a Hétkrajcár Egyesületen keresztül tartósan beteg gyermekek megsegítésére fordítják. Az összeg szétosztásában a békési Együtt Könnyebb Közhasznú Egyesület, a Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI, valamint a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ munkatársai segítenek. Adományaikat ezúton, előre is köszönjük.

A karitatív koncertsorozatot a hegedűművész 2018. március 19-én Marosvásárhelyről indította útjára, arra emlékezve, hogy a három évtizeddel ezelőtti „fekete márciusi” nap megmutatta, hogyan tudunk vallási és etnikai hovatartozás nélkül, egy emberként kiállni a szabadságért, az igazságért, a jövőért. A Prima Primissima-díjjal is kitüntetett hegedűművész másodszor útjára indított ökumenikus jótékonysági missziója keretében hátrányos helyzetben élőknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak nyújt segítséget és templomok felújítását is segíteni kívánja. Az első száz templomi koncerttel és az eddigi állomássokal többszáz millió forint értékben segítettek már bajba jutott embereknek, magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek.
A rászorulók, a beteg gyermekek, idősek és nagycsaládosok mellett Mága Zoltán küldetéstudata, hogy hősi halott rendőrök és katonák hozzátartozóinak javára is rendszeresen ad jótékonysági koncertet.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával megvalósuló másodjára útnak indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozat ismét 100 magyarországi és határon túli településen zajlik. Bővebb információ és a koncerthelyszínek a www.magazoltan.com oldalon érhetőek el.
A teljes programban több mint ezer művész vesz részt, a Nemzet Színészei, Kossuth-díjas művészek, kiváló popsztárok, világhírű művészek és zenészek lépnek fel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Primarius Kamarazenekar kíséretében. A koncertekre a belépés díjtalan. A második misszió minden egyes állomásán összegyűlt adományokat teljes egészében rászorulók kapják, így újra több száz család kaphat segítséget és több mint százezer embernek szerezhetnek örömet a jótékonysági templomi koncertek.