Navigáció
GA-Pix Fotó
Fotó: GA-Pix Fotó

Advent harmadik hétvégéje sem telt eseménytelenül Békésen. A pénteki kézműves foglalkozáson karácsonyfa díszeket és rénszarvast készítettünk a kulturális központban, vasárnap pedig ünnepi műsor és szeretetvendégség várta az érdeklődőket a Széchenyi téren.
A műsort Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője nyitotta meg, aki köszöntőjében az ünnep keresztény üzenetét, a Krisztusvárás fontosságát emelte ki.
A köszöntő után Bócsa Roland, a Békési Baptista Gyülekezet lelkészgyakornoka mondott áldást, valamint meggyújtotta a harmadik gyertyalángot jelképező fényfüzért a koszorún.

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Hunyadi téri Tagóvodájának apróságai is felléptek, Luca széke című műsorukkal. Őket a Reményhír Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola gitárcsoportja követte, akik csodálatos ünnepi hangulatot varázsoltak zenéjükkel.
Zárásként, az eseményt szervező Békési Városvédő és Szépítő Egyesület forró teával, kaláccsal és forralt borral kedveskedett a látogatóknak, valamint a Békési Polgárőrség KHSZ tagjai sült kolbásszal vártak mindenkit.

Advent utolsó hétvégéjén, 22-én, vasárnap 10:30 órától is zenés műsor várja a Széchenyi térre kilátogatókat, melyen közreműködnek a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulói, valamint Sallay Gergely gitárművész, zenetanár, kórusvezető és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának tagjai. Természetesen ez alkalommal sem marad el a szeretetvendégség és az adventi kirakodóvásár sem.
A programokon a részvétel ingyenes. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.