Navigáció

Két tábor, különféle felzárkóztató foglalkozások és óvodai tanítási órán kívüli programok valósultak meg a békési kulturális központ Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program keretében nyert pályázatából. Az informális programok elsődleges célja hatékonyan alakult a program harmadik szakaszában is, a hátrányos helyzetű gyermekek bevonása a foglalkozásokon való részvételbe sikeres volt.

A projekt utolsó szakasza idén február elsején kezdődött, és 2020. június 30-án ér véget. A hátra lévő időszakban még négy új táborban vesznek majd részt középiskolás és általános iskolás tanulók, valamint több olyan foglalkozás folytatódik a pályázat befejezéséig, amelyek már 2018 júliusa óta tartanak – értékelte Túri Andrea, a projekt szakmai vezetője és projektmenedzsere az eltelt három tanítási félévet. Pozitív az együttműködő oktatási/nevelési intézmények pedagógusainak hozzáállása, a pályázatban vállalt foglalkozások népszerűek. Az utolsó félévben többek között balatoni ökotábor, fúvós tábor, sporthét, KÖZÖS – építőtábor vár az iskolásokra, mindemellett az ovisok továbbra is barkácsoló, zeneovi és ovitorna foglalkozásokon vesznek majd részt havi rendszerességgel. A projekt népszerűségét igazolja, hogy a pályázatban vállalt létszámot már bőven megdupláztuk a megvalósítási időszak ezen szakaszához érve – összegezte Túri Andrea, a békési kulturális központ igazgatója.
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázatban tovább folytatódnak a tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozások, média- és kreatív szakkörök. Idegen nyelvi és kulturális órák is lesznek az iskolás tanulóknak, mindemellett a „Cigánykerék” témahét keretében egy héten át a roma hagyományok és kultúra ápolását célzó foglalkozásokon vesznek részt óvodás gyerekek.

A projektben együttműködést vállaltak: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három intézményegysége – maga a székhelyintézmény; a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Intézményegység (Zeneiskola) és a tarhosi intézményegység (Általános Iskola, Tarhos). Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola; Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda; Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.

A projektről bővebb információt a bekesikultura.hu honlap erre a célra kialakított aloldalán olvashatnak.

További információ kérhető:
Túri Andrea igazgató tel.: +36 20-400-2339, e-mail:bekesikultura@bekesikultura.hu