Navigáció
Fotó: Péter András – Esti áhítat

A kialakult helyzetre való tekintettel a KÉSZ békési szervezete lemondja rendezvényét:

– a március 24-i fotókiállítás megnyitót többek között azért is, mert a vándorkiállítás fotóit Beregszászról kellet volna elhozni, a határokat viszont lezárták. A szervezők köszönik a megértést és a rendezvényeket szeretnék egy későbbi időpontban megtartani.

*********************************************************************************************

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési csoportjának kezdeményezésére „Csíksomlyó és a Kárpát-medencei Keresztény Értékek” címmel egy rendhagyó fotóművészeti kiállítás nyílik 2020. március 24-én (kedd) 17:30 órától a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolnatermében (Békés, Jantyik M. u. 23-25.).

A kiállítást megnyitja: Dr. Pálmai Tamás, a KÉSZ országos elnökségének tagja
Közreműködnek: az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei
Megtekinthető: 2020. április 9-ig, a kulturális központ nyitvatartási idejében
A belépés díjtalan!

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdetett határon túli magyar fotósok számára. A díjnyertes fényképek döntő többsége az idei csíksomlyói búcsút, Ferenc pápa erdélyi látogatását és ehhez kapcsolódóan a székelyföldi, erdélyi keresztény emlékeket mutatja be. Megható pillanatfelvételek, a vallás egyedi, személyes megélésének momentumai és több száz éves múltunk tárgyi emlékei ragadták meg az amatőr és hivatásos fotósok lencséjét. A közel 30 műalkotás segítségével azonban nemcsak Erdély, de az egész Kárpát-medence szakrális emlékhelyein is virtuális utazásra indulhat a látogató.
A KÁMME Alapítványt 2017-ben hozta létre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége azzal a céllal, hogy a két szervezet szorosan együttműködve, azonos értékek mentén szerteágazó evangelizációs tevékenységet végezhessen a Kárpát-medencei magyarság körében.
Az alapítvány központi feladatának tekinti a Kárpát-medence keresztény/keresztyén értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást.

A programot a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.