Navigáció

Kedves Békésiek, kedves Vendégeink!
Ahogyan már biztosan többen olvasták, a kormányrendelet nem engedélyezi az 500 fő leletti zenés/táncos rendezvények megtartását. Jelen helyzetben, és az egészségünk védelme érdekében kötelesek vagyunk mi is betartani a szabályozásokat. Egy nagy koncert esetében 4-5000 fő is ellátogat a fesztiválunkra, így idén úgy döntöttek a szervezők, hogy nem kerül megrendezésre a Madzagfalvi Napok az eredeti formájában.

És itt jön a de… Ami jó hír, hogy a kísérő programokat meg fogjuk tartani. Kicsit szerényebb körülmények között, de mindenféle jogszabályt és higiéniás előírást betartva igyekszünk minden korosztálynak megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítani.
Ennek értelmében Madzagfalvi Családi Napok néven 2 napos rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket. 2020. szeptember 11-én kerül pótlásra többek között az elmaradt Gyermeknap, melyre 16.30 órától várunk kicsiket és nagyokat a kulturális központ előtti Rendezvény térre, ahol különböző ügyességi feladatokon, mókás vetélkedőkön vehetnek részt. 19.00 órától a mezőberényi Kacagó Bábszínház érkezik hozzánk, akik egy igazi hamisítatlan Mátyás Király mesét adnak elő, „Egyszer volt Budán kutyavásár” címmel.

12-én, szombaton a hagyományosan megrendezésre kerülő kishalfogó versennyel indítjuk a napot, melynek a tavaly nagy sikert aratott Puskaporos-tó ad otthont. Ezenkívül különböző sport, hagyományőrző programok, városnéző kenutúra, helyi termék sátor, cica- és kutyaszépségverseny, valamint sakkverseny várja a kilátogatókat. Idén is lesz tombolasorsolás, melynek bevételével az Esély Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület „pártfogoltjain” igyekszünk segíteni, továbbá a gasztronómia szerelmeseinek is kedvezni fogunk néhány programelemmel. A szabadtéri színpadon városunk mozgásos csoportjai fognak bemutatkozni, de a kirakodóvásárosok sem hiányozhatnak a kínálatból. A szabadtéri programokat a kajakosok lampionos felvonulásával zárjuk.

Természetesen zene nélkül nem múlhat el egy fesztivál sem. Szeptember 12-én DENIZ x ORSOVAI RENI nagykoncert várja az érdeklődőket a kulturális központ színháztermében. Az ingyenes esemény a kormányrendeletnek megfelelően ülőhelyes lesz és regisztrációhoz kötött, melyhez kérjük kattintson ide.

Egy kis ízelítő a zenekarról – ide kattintva érhető el.

A Madzagfalvi Családi Napok részletes programját hamarosan közzétesszük a madzagfalvinapok.hu honlapon.

A koncert az NKA támogatásával valósul meg.