Navigáció

A kulturális központ soron következő pénteki videójában kicsit eltérünk a szokásos forgatókönyvtől. Ezúttal nem a hagyományos értelemben vett kézműves foglalkozással készültünk, hanem a gasztronómia szerelmeseinek kedvezünk a karácsonyi időszak egyik legkedveltebb süteménye, a gyümölcskenyér elkészítésének bemutatásával.

Hozzávalók:
• 7 dkg kristálycukor
• 4 db tojás
• 15 dkg rétesliszt
• fél tasak sütőpor (6 g)
• 10 dkg aszalt gyümölcs felaprítva
• 12 dkg vágott dió / mandula / mogyoró
• fél citrom reszelt héja és leve
• 1 tasak vaníliás cukor
• 1 kk fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
• 1 csipet só
• 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Az elkészült finomságokról szívesen fogadunk néhány fényképet az alábbi e-mail címre: csaszar.orsolya@bekesikultura.hu.

Sütés közben igazi karácsonyi illat lengi majd be a házat. Kellemes adventi készülődést kívánunk!