Navigáció
2021. február 1-től Dr. Pappné Darida Andrea személyében új igazgató vezeti a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központot.
A tapasztalt, sokrétű végzettséggel bíró szakember többéves gyakorlattal rendelkezik a kulturális élet szervezése, a vállalkozásfejlesztés, és a felnőttképzés világában is. Munkája, hozzáállása várhatóan új szemléletet hoz az intézménybe, ez irányú elképzelései találkoznak Békés jövőképével és a városvezetés elképzeléseivel egyaránt.
Fotó: Gazsó János
Az igazgató egy igen tehetséges és sokoldalú szakembergárda vezetését veszi át, akikben még rengeteg erő és lehetőség rejtőzik. Az elkövetkező időszaktól Kálmán Tibor, Békés város polgármestere leginkább azt várja, hogy az időszerű innováció mellett még szorosabban összefognak a helyi kulturális intézmények, így a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, a Püski Sándor Könyvtár és a Békési Civil Szervezetek Háza is.
Ebben a munkában az újonnan kinevezett igazgatót koordinátorként Mucsi András önkormányzati képviselő, a képviselő-testület humán és szociális bizottságának elnöke is segíti majd.