Navigáció

A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ sikeresen pályázott a TOP-7.1.1-16-H-123-7 kódszámú felhívás keretében a „Inspiráló nyitott tér – A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ infrastrukturális korszerűsítése, fejlesztése” című felhívásra. A Kulturális Központ 135 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg a beruházást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ számos helyi és térségi kulturális és egyéb rendezvény megvalósításához biztosít érték,- és élményközpontú helyszínt, ezért a TOP-7.1.1-16-H-123-7 kódszámú, „Inspiráló nyitott tér – A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ infrastrukturális korszerűsítése, fejlesztése” című felhívás keretében nyertes pályázatot nyújtott be az épület belső tereinek, eszközparkjának korszerűsítésére.
A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00401 azonosító számú projekt támogatási összege 135 millió Ft.
A megvalósítás helyszíne: 5600 Békés, Jantyik M. utca 23-25.

A fejlesztés célja szerinti beruházás eredményeként a fogadás feltételeinek javítása érdekében az esélyegyenlőségi szempontokat is szem előtt tartva, a Kulturális Központ belső tereinek a felújítása, akadálymentesítése, új közösségi tér kialakítása, légtechnikai korszerűsítése, valamint eszközbeszerzés valósult meg.

A projekt kivitelezési munkálatai az előre tervezett ütemnél jobban haladva, 2021. júliusra fejeződtek be, így a projekt tényleges fizikai befejezése 2021. augusztusában valósult meg.

További információ kérhető:
Dr. Pappné Darida Andrea
igazgató

Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ
Tel.: 66/411-142
E-mail: bekesikultura@bekesikultura.hu